Tanıtım

Erasmus Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Hacı Hasan SAF

Mevlana Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Özal KARADENİZ

Farabi Koordinatörü: Arş. Gör. Dr. Yusufcan KARAOĞLU

Teknoloji çağında yaşamın her alanının etkilendiği, rekabetin arttığı, yeni mecra ve alanların çoğaldığı günümüzde, ticari ve kâr amacı gütmeyen kurumlar için hedef kitleler ve diğer tüm paydaşların dikkatini çekebilmek ve beğenisini kazanmak, yoğun ve etkin iletişim becerileri gerektirmektedir. Bu çerçevede halkla ilişkiler ve reklam sektörlerinde ve iletişimin çeşitli alanlarında etkin, yetkin ve profesyonel iş gücüne duyulan ihtiyaç da gün geçtikçe artmaktadır.

Bu ihtiyaçlara cevaben kurulan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, İletişim Fakültesine bağlı olarak 2007 yılında kurulmuştur. 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Güz Yılı Dönemi’nde eğitim hayatına başlayan bölümde, 1 Profesör, 3 Doçent, 3 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Doktor ünvanına sahip Araştırma Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Bölümümüz toplam 4 Anabilim Dalından oluşmaktadır. Anabilim dalı başkanlarımız şu şekilde sıralanmaktadır:

Halkla İlişkiler Anabilim Dalı: Dr. Öğr. Üyesi Özal KARADENİZ

Kişilerarası İletişim Anabilim Dalı:  Doç. Dr. Ahmet GÜNEŞ

Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı: Doç. Dr. Murat TOKSARI

Araştırma Yöntemleri Anabilim Dalı: Dr. Öğr. Üyesi Hacı Hasan SAF

Bölümümüzün amacı, temel iletişim becerilerine sahip; insana ve topluma faydalı; mesleğinin toplumsal gelişmedeki yerini kavramış; mesleğiyle ilgili etik sorumluluk kazanmış; gelişmeyi bir yaşam biçimi olarak algılayan; bilimsel düşünme biçimini kabullenen; mesleki pratiklerinde kamu yararını gözeten; yeni teknolojileri etkili olarak kullanan; yaratıcı ve eleştirel düşünebilen halkla ilişkiler ve reklamcılık uzmanları yetiştirmektir.

Sivas Cumhuriyet üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü; öğrencilerine sosyal bilimlerin ve iletişimin temel ilkeleri üzerine kurulmuş güncel ve donanımlı bir eğitim sunarak iletişim, tanıtım, reklam, pazarlama, halkla ilişkiler kavramlarına ve kuramlarına hâkim; alanda var olan yeni teknolojileri stratejik bir şekilde kullanabilen, aldığı eğitimle elde ettiği bilgiyi her türlü iletişim çalışmasıyla uygulamaya geçirebilecek vasfa sahip öğrenciler yetiştirmeyi misyon olarak edinmiştir.

Vizyonumuz, misyonumuza uygun olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin halkla ilişkiler ve reklam alanında faaliyet gösteren global ölçekli kurumlarda yer alması ve profesyonel hayatlarında bölümümüzde aldıkları bilgiyi kullanmalarıdır.

Bölüm Başkanı

Prof.Dr. MURAT TOKSARI