Tanıtım

Bölüm Başkanı               : Doç. Dr. Onur TAYDAŞ

Erasmus Koordinatörü  : Arş. Gör. Özcan BATCI

Mevlana Koordinatörü   : Arş. Gör. Dr. Muhammed Safa KARATAŞ

Farabi Koordinatörü       : Arş. Gör. Özcan BATCI

 

Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü, fakültemiz bünyesinde 2007 yılında kurulmuştur. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi’nden itibaren I. Öğretim (Gündüz) ve II. Öğretim (Gece) olmak üzere 60’ar kişiden toplam 120 öğrenciyle eğitim-öğretim hayatına başlayan bölümde, 1 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 1’i Doktor ünvanına sahip Araştırma Görevlisi ve 3 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Bölümde radyo, televizyon ve sinema alanına ilişkin eğitim-öğretim; teorik dersler, seminerler, uygulamalar, proje ve stüdyo çalışmaları ve bitirme (mezuniyet) projelerine yer verilmektedir. Öğrencilere sadece derslerde değil, alana özgü gerçekleştirecekleri çalışmalarda da teorik ve teknik destek sağlanmaktadır. Ayrıca bölüme kayıt yaptıran öğrenciler Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Sosyoloji, Felsefe, Sanat Tarihi ve İşletme Bölümlerinde Çift Anadal ya da Yandal yapma fırsatına sahip olacaktır.  

Sinema Anabilim Dalı : Dr. Öğr. Üyesi Özgür İPEK

Radyo ve Televizyon Anabilim Dalı : Doç. Dr. Onur TAYDAŞ

İletişim Bilimleri Anabilim Dalı : Dr. Öğr. Üyesi İsmail DEMİRBAĞ

Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı Doç. Ozan ÖZPAY (V)

Bölümün Amacı: Temelde radyo, televizyon ve sinema alanıyla ilgili olmak üzere, güncel yaklaşımlara, kavramlara, kavramlar arası ilişkilere hâkim; bunları bir yapımda uygulama becerisine sahip, güncel tartışmaları izleyen ve değerlendiren, özgün çalışmalar ortaya koyan, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, sorun çözebilme, karşılaştırabilme, planlayabilme yeteneği olan, alanla ilgili kişi ve kuruluşların karar alma süreçlerini destekleyebilecek ve çeşitli sorunları çok yönlü değerlendirmelerle çözerek sonuçlandırabilecek nitelikli elemanlar yetiştirmektir.

Bölümün Vizyonu: Ulusal ve uluslararası alanda başarıyı ve çağdaşlığı gözeterek, radyo, televizyon ve sinema eğitiminde üst seviyelere erişmek; bilim ve uygulamasına katkıda bulunabilme standartlarına sahip olmaktır. Ayrıca ülkemizin radyo-televizyon yayıncılığı ve sinema alanında adından söz ettirecek önemli kişilerin yetiştirilmesini sağlamaktır.

Bölümün Misyonu: Öğrencilerini ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi, görevlerini başarıyla yerine getiren ve bu sebeple kendi iş alanlarında tercih edilen analitik düşünme, problem çözme ve tasarım yeteneği kazanmış azimli, yaratıcı, girişimci, yaşam boyu öğrenmeyi kendine görev edinmiş bireyler olarak hazırlamak. Bunun yanı sıra ülkemizin bu alandaki akademik ihtiyacını karşılayacak nitelikli akademisyenler yetiştirerek, iletişim fakülteleri içinde önemli bir yere sahip olmaktır.

Bölüm Başkanı

ONUR TAYDAŞ
Doç.Dr. ONUR TAYDAŞ
Bölüm Başkanı

onurtaydas@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

BİLAL SERT
Dr.Öğr. Üyesi BİLAL SERT
Bölüm Başkan Yardımcısı

bilalsert@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

Ana Bilim Dalı Başkanları

ÖZGÜR İPEK
Doç.Dr.
ÖZGÜR İPEK
Sinema Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

ozgur.ipek@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 4552

İSMAİL DEMİRBAĞ
Dr.Öğr. Üyesi
İSMAİL DEMİRBAĞ
İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

demirbag@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

ONUR TAYDAŞ
Doç.Dr.
ONUR TAYDAŞ
Radyo Ve Televizyon Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

onurtaydas@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

OZAN ÖZPAY
Doç.
OZAN ÖZPAY
Fotoğrafçılık Ve Grafik Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

ozanozpay@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 4549

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Adres Bilgileri:

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü

Kampüs/Sivas

58140

0346 219 12 28

Bölüm Sekreterliği: 4533

 

Yukarı