Tanıtım

Bölüm Başkanı                     : Prof. Dr. Mahmut AKPINAR

Erasmus Koordinatörü        : Dr. Öğr. Üyesi Kadir BENDAŞ

Farabi Koordinatörü            : Dr. Öğr. Üyesi Fikriye ÇELİK

Gazetecilik Bölümü Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde 2007 yılında kurulmuştur. Gazetecilik alanında eğitim ve öğretim faaliyetlerine ise 2010-2011 yılında öğrenci alınarak başlanmıştır.

Gazetecilik bölümünde verilmekte olan eğitimin temel amacı, habercilik sektöründe çalışmak üzere teorik ve pratik açıdan tam donanımlı, sosyal sorumluluk sahibi, etik ilkelere bağlı, nitelikli bireyler yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda fakültenin alanında uzman hocaları tarafından sosyoloji, psikoloji, sosyal psikoloji, siyaset, ekonomi, hukuk, araştırma yöntemleri gibi sosyal bilimlerin genel formasyonunu oluşturan derslerin yanı sıra gazetecilik alanına özgü olan; gazeteciliğe giriş, haber toplama ve yazma teknikleri, uygulamalı gazetecilik, iletişim kuramları, iletişim etiği, iletişim hukuku, masaüstü yayıncılık, web tasarımı, grafik tasarımı dersleri verilmektedir. Bu dersler sayesinde teorik ve uygulama açısından donanım sahibi olan öğrenciler sektöre giriş yaptıklarında gereken bilgi birikimine sahip olmaktadır.

Gazetecilik Bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler, alacakları gazetecilik eğitimine ek olarak kendilerini daha fazla geliştirebilmek adına fakülte bünyesinde bulunan Halkla İlişkiler ve Tanıtım veya Radyo, Sinema ve Televizyon alanında ya da Sosyoloji, Felsefe, Sanat Tarihi, İşletme gibi farklı fakültelerde ve bölümlerde çift Anadal ve Yandal yapma şansına sahip olmaktadır.

Gazetecilik Bölümü bünyesinde 4 farklı Anabilim Dalı Bulunmaktadır. Bunlar;

Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı : Doç. Dr. Erkan ARSLAN

Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı : Dr. Öğr. Üyesi Fikriye ÇELİK

Bilişim Anabilim Dalı : Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Selim KOBAZA

Genel Gazetecilik Anabilim Dalı : Prof. Dr. Mahmut AKPINAR

Gazetecilik bölümünde 1 Profesör, 2 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Gazetecilik Bölümünün Amacı: Gazetecilik bölümünde verilmekte olan eğitimin temel amacı habercilik sektörünün ihtiyaç duyduğu ve çağın gereksinimlerine uygun, teorik ve pratik açıdan tam donanımlı, kendisini sürekli yenileyebilen bireyler yetiştirmektir.

Bölümün Vizyonu: Gazetecilik Bölümü temel olarak gazetecilik eğitimi alan bütün bireylere çağdaş, demokratik ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda eğitim vermektedir. Bu doğrultuda vizyonu; gazetecilik alanının hızla değişen yapısına uygun, teorik olarak ve altyapı açısından güçlü, pratik çalışmalar açısından zengin ve mezunların iletişimin farklı alanlarında rahatlıkla çalışabileceği çok yönlü eğitim verilen bir bölüm olmaktır.

Bölümün Misyonu: Gazetecilik Bölümünün misyonu gazetecilik alanının hızla değişen yapısına uygun, analitik düşünebilen, çağın gerektirdiği altyapıya sahip, sorumluluk sahibi, etik ilkelere bağlı gazeteciler yetiştirmektir.

Bölüm Başkanı

Prof.Dr. MAHMUT AKPINAR