Fakültemizde Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

Başlama Tarihi :   24.05.2018 Bitiş Tarihi :   14.06.2018

 Üniversitemiz İletişim Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mahmut Akpınar, Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer, akademisyenler, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Yurtdışında görevli olarak bulunan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemal Ağırman'ın öğrencilere gönderdiği mezuniyet mesajının okunmasının ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, mezun olan öğrencileri tebrik ederek sözlerine başladı. 4 yıl önce kendilerine emanet edilen öğrencileri bugün yetişkin bireyler olarak topluma kazandırmanın arifesinde olduklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Kılıç, "Büyük bir üniversiteyiz. 60 bine yaklaşan öğrencisi, 5 binin üzerinde personeli, 18 fakültesi ve çok sayıda yüksekokulu ile araştırma merkezi olan bir üniversitedeyiz." dedi.

Rektör Yardımcısı Kılıç, mezuniyet gururunun yaşamasında en büyük payın öğrenci, aile ve öğretim üyesi olduğunu söyleyerek, mezuniyet gururunu en çok hak edenlerin veliler olduğunu dile getirdi. Öğrenci ailelerinin evlatlarıyla bundan sonraki süreçte daha çok ilgilenmeleri gerektiğini ifade eden Rektör Yardımcısı Kılıç, "Öğrencilerimiz mezun olarak ailelerine emeklerini helal ettirdiler. Bu süreçte öğretim elemanlarımızın büyük gayretleri oldu. Onlar evlatlarımıza sadece akademik disiplini öğretmediler, kendilerini hayata hazırladılar. Karşılaştıkları sıkıntılara nasıl göğüs gereceklerini ve iyi bir birey olmak için ne tür özelliklere sahip olmaları gerektiğini de öğrettiler" şeklinde konuştu. Son olarak, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Kılıç, öğrencilere hayat boyu başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mahmut Akpınar ise konuşmasında fakültemizin kuruluşunun 11’inci yılında 5'inci mezuniyet töreninin gerçekleştirildiğini ifade ederek, "mezun olan öğrencilerimizin sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin iletişimcileri gururla uğurlamak için bir aradayız. İletişim Fakültesi, üniversitemizin en genç fakültelerinden biri" şeklinde konuştu.

 

Akpınar, fakültemizi ellerinden geldiği kadarıyla en üst seviyeye çıkarmak için çaba gösterdiklerini belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Ümit ediyorum ki, öğrencilerimizin fakültede geçirdikleri öğretim süreci onlar için iyi bir deneyim ve tecrübe süreci olmuştur. Onlara bir şeyler katabilmişizdir. Elimizden geldiği kadarıyla pozitif manada örnek olmaya ve yol gösterici olmaya gayret ettik." Son olarak Akpınar tüm öğrencilerimize hayat boyu başarılar diledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerimiz Gazetecilik Bölümü birincisi Ayşegül Yaman, ikincisi Seren İldız, üçüncüsü Özlem Akdovan ve diğer mezun öğrencilerimize diplomaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mahmut Akpınar ve Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer ile fakülte öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

Törende ayrıca 'Öteki Sinema Projesi' kapsamında yönetmenliğini fakültemiz Öğretim Görevlisi Bilal Sert ile kurgu ve görüntü yönetmenliğini Dr. Öğretim Üyesi Onur Taydaş'ın yaptığı ‘Sultan Şehirden Portreler’ adlı belgesel filmlerde desteği olan mezun Onur Bozdayı ve CU Radyo Proje etkinlikleri kapsamında emeği ve destekleri olan mezun öğrencilerimiz Mustafa Furkan Genç, Barbaros Tolga Oral'a,  CU Radyo Koordinatörü Araştırma Görevlisi Oğuz Selim Kobaza tarafından teşekkür belgesi verildi. 

Ardından  Fakültenin uygulama gazetesi "Gazeteci"ye katkılarından dolayı  Çağlar Dursun'a,  Öğretim Görevlisi Fikriye Çelik teşekkür belgesi takdim edildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerimizde ise dereceye giren Fakülte birincisi Gizem Kaplan, ikincisi Büşra Durusu ve üçüncüsü Betül Köseoğlu ile diğer mezun olan öğrencilerimize diplomaları Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mahmut Akpınar, Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer ile  öğretim elemanlarımız tarafından takdim edildi.

Mezuniyet töreni; mezuniyet andının okunmasının ardından sona erdi. 

Yukarı