Tanıtım

Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Sefer DARICI

Erasmus Koordinatörü: Doç. Dr. Sefer DARICI

Farabi Koordinatörü: Arş. Gör. Leyla ÖZKAPLAN

Yeni Medya ve İletişim Bölümü, İletişim Fakültesi bünyesinde 2021 yılında kurulmuştur. Bölümde, 3 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü bünyesinde 2 farklı Anabilim Dalı bulunmaktadır. Bunlar;
Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı : Doç. Dr. Sefer DARICI
Yeni Medya Sanatları Anabilim Dalı : 
Doç. Dr. Ömer AYDINLIOĞLU

Yeni iletişim teknolojilerinin medya yapmanın biçimini dönüştürdüğü çağımızda, Yeni Medya ve İletişim Bölümü teknoloji çağının gerekliliklerine uygun ders müfredatıyla eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Yeni Medya ve İletişim Bölümünde, Dijital Yayıncılık, Python, Dijital Sanatlar, Web Tasarımı, Yeşil Ekran Uygulamaları gibi medya teknolojileriyle ilgili uygulamalı derslere ağırlık verilmektedir. Bunun yanı sıra, Yeni Medya ve İletişim Bölümünde medya ve iletişim ile ilgili teorik dersler de müfredatta yer almaktadır.

Bölümün Amacı: Yeni Medya ve İletişim Bölümünün temel amacı, yeni iletişim teknolojileriyle ilgili yenilikleri medya eğitimine uygulayarak bölümde eğitim gören bireyleri medya ve iletişim alanındaki sektörlere hazırlamaktır.

Bölümün Vizyonu: Yeni medya alanındaki yenilikleri takip etmek, Yeni Medya ve İletişim Bölümünde verilen eğitimi iletişim teknolojileriyle paralel şekilde güncel tutmak, yeni medya ve iletişim alanında başarılı medya çalışanları ile akademik altyapısı güçlü bireyler yetiştirilmesini sağlamak.

Bölümün Misyonu: Yeni Medya ve İletişim Bölümünde verilen eğitimle yenilikçi, yeni medya alanının gereklerini karşılayan, dijital teknolojilere hâkim, girişimci, çağdaş bireyleri alana kazandırmak.

Bölüm Başkanı

SEFER DARICI
Doç.Dr. SEFER DARICI
Bölüm Başkanı

sdarici@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 16

Ana Bilim Dalı Başkanları

ÖMER AYDINLIOĞLU
Doç.Dr.
ÖMER AYDINLIOĞLU
Yeni Medya Sanatları Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

oaydinlioglu@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 4539

SEFER DARICI
Doç.Dr.
SEFER DARICI
Yeni Medya ve İletişim Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

sdarici@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 16

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Yukarı