‘Öteki Sinema’ Ekibine Teşekkür Belgesi Verildi

Başlama Tarihi :   24.05.2018 Bitiş Tarihi :   14.06.2018

Kalkınma Bakanlığı Bölge Kalkınma İdaresi Dairesi Başkanlığı (DAP) ile Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğinde Fakültemiz bünyesinde gerçekleştirilen 'Öteki Sinema'  projesi ile  'Sultan Şehirden Portreler'  adlı belgesel filmlerde  emeği geçen öğrencilerimize teşekkür belgesi verildi.

İletişim Fakültesi Dekanlığında gerçekleşen törene proje yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Onur Taydaş ve

Öğr. Görevlisi Bilal Sert ile öğrenciler katıldı.

Belge töreninde konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Cemal Ağırman, başta Dr. Öğr. Üyesi  Taydaş ve Öğr. Görevlisi  Sert olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür ederek Fakültemizde   teorik bilgiler verilmesinin yanı sıra uygulama yapılmasının da önemine dikkati çekti. Belgesellere konu olan "Kadı Burhaneddin, Şemsi Sivasî , Arap Şeyh, Mustafa Taki ve İsmail Hakkı Toprak hazretleri gibi şahsiyetlerin  dünden bugüne ışık saçan değerler olduğunu belirten Dekan Vekili Prof. Dr. Ağırman, “Bu değerler bizler için çok önemlidir. İlmi ve irfanıyla adından söz ettiren bu fazileti bol kişiler, Sivas başta olmak üzere Türk ve İslam tarihi için çok önemli şahsiyetlerdir. Değerli ve  faziletli bu ilim insanlarının belgesellerini hazırlayan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Prof. Dr. Ağırman sözlerinin devamında;  "Fakültemiz bünyesinde 'Öteki Sinema' adlı projeyle açılan sinema salonunu fakültemize kazandırılmasında büyük gayretleri olan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'a da ayrıca teşekkür ediyorum. Sinema salonumuzda;  sinema salonu ile hiç tanışmamış, kırsalda ve köylerde yaşayan öğrencilerimiz,  huzurevinde kalan  yaşlılarımız, engellilerimiz ve  aileleri, kreş çağındaki öğrencilerimiz ve Sivas Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımıza  hizmet verdik,  vermeye de devam edeceğiz." İfadelere yer verdi.   

 

Konuşmaların ardından Dekan Vekili Prof. Dr. Ağırman belgesel filmlerin yapımında  emeği geçen öğrenciler Arife Defne Arslan, Berat Kapar, Aytaç Çubuk, Güneş Aydoğan, Onur Bozdayı, Şafak Dönmez, Tuğba Şeker, Tunahan  Dumlu ve Zülfükar Karataş'a teşekkür belgelerini takdim etti.

Yukarı