DGS Kayıtları Hakkında Duyuru

Başlama Tarihi :   16.09.2021 Bitiş Tarihi :   23.09.2021

Üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına DGS kontenjanından yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı şekilde yapılacaktır.

E-KAYIT
E-kayıtlar 17-22 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler PTT şubelerinden edinebileceği e-devlet şifresi ile Üniversitemize gelmeden https://www.turkiye.gov.tr/  adresinden kaydını online yaparak elektronik kayıt belgesini alabilecektir. 

Online kayıt yapan öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri veya daha sonra belge getirmeleri gerekmemektedir.
Mezuniyeti e-devlet’te görünmemesi nedeniyle e-devlet sisteminden kayıt yapamayan öğrenciler, kimlikleri ve ön lisans mezuniyet belgesi ile birlikte 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında Üniversitemize gelerek öğrenci işleri dairesinde kayıtlarını şahsen yaptıracaklardır.

Kayıt yaptıran öğrenci daha önce öğrenim gördüğü programa ait ders içeriklerini (üniversitelerin web sayfasından alınabilir) ve transkriptini yerleştiği Bölüm Başkanlığına iletecektir.

Staj tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. durumlarda mezun olamayan öğrencilerin kayıtları yukarıda yazılı tarihlerde yapılmayacak, bu öğrenciler mezun olduklarını belgelemeleri kaydıyla 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar kayıt yaptırabileceklerdir. Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt hakkını kaybedecektir.

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir. İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ile İLİTAM öğrencileri bulundukları yerlerdeki Ziraat Bankalarının ATM’lerinden Okul numaraları ile öğrenim ücretlerini kayıt tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir.

Yukarı