BÖLÜM BAZLI AKRAN DANIŞMANLIĞI YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Başlama Tarihi :   12.09.2021 Bitiş Tarihi :   07.10.2021

Fakültemizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz yılı akademik takvimde belirtilen tarihte başlamış olup Fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize yönelik bu yıl Bölüm Bazlı Akran Danışmanlığı uygulaması gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda bölüm başkanlıklarınca ve akademik danışmanlarca gönüllü öğrenci başvuruları alınacak, başvuruları alınan gönüllü öğrencilere eğitim-öğretim süreçleri ile sınav uygulamaları, yerleşke ve şehrin tanıtımı vb. konularda gerekli eğitimlerin verilmesi sağlanacaktır. Uygulama eğitimi almış öğrencilerin kendilerinden alt sınıflarda bulunan öğrencilere yardım etmeleri kendilerinden talep edilecektir.

Bölüm/program düzeyinde yapılacak oryantasyon programında;

· Bölüm Program başkanı ve öğretim kadrosu, akademik danışman, bölüm temsilcileri, öğrenci temsilcileri ve bölüm/program öğrencileri ile tanışma,

· Bölüm/program ders içerikleri,

· Bölüm/program başarı kriterleri,

· Öğrenci başarısının yükseltilmesi için verimli çalışma yöntemleri,

· Çift ana dal ve yan dal imkânları,

· ERASMUS ve Uluslararası Değişim Programları (Erasmus, Farabi, Mevlana vb.) için başvuru

koşulları,

· Üst dönemden ders alma koşulları,

· Bölümün kütüphane, laboratuvar, sosyal imkânları, kulüp ve toplulukları vb. konuların ele alınarak öğrencilere aktarılması onların almakta oldukları eğitimin ve öğretimin daha nitelikli hale gelmesine vesile olacaktır. Bir diğer deyişle bu yöndeki bilgilerle donatılan öğrenci bulunduğu okulda aldığı eğitimin başlangıcı ve bitişi arasında mesleki anlamda ne, neden, niçin sorularına cevap verebilen, neyin ne olması gerektiğini bilen bir öğrenci olarak mezun olacaktır.

Bölüm Bazlı Akran Danışmanlığı yapmak isteyen öğrencilerimizin danışmanları ile irtibata geçmeleri rica olunur.

 

 

 

 

 

Yukarı