Lise Öğrencilerine Yönelik “Bilinçli Medya Kullanımı” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   09.03.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması planlanan işbirliği kapsamında konferans gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekiye TAMER GENCER tarafından Selçuk Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine “Bilinçli Medya Kullanımı” başlıklı konferans verildi.

Konferansta lise öğrencilerinin medya araçlarını kullanmaları noktasında iyi bir medya okuryazarı olmanın öneminden bahsedildi. Ayrıca internet kullanımının yaygınlaştığı günümüzde sosyal medya okuryazarlığının da önemine dikkat çekildi. İnternet tabanlı platformların önemli bir sorunu olan siber zorbalık kavramının açıklandığı konferansta, öğrencilerin siber zorbalıkla mücadele etmeleri hususunda farkındalık oluşturularak, sosyal medyanın faydalı ve zararlı yönleri anlatıldı.