Gelecekte İş Sizsiniz “Gel

Haber Tarihi :   01.03.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi tarafından “Gelecekte İş Sizsiniz” konulu konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa fakülte yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta İŞKUR Meslek Danışmanı Hakan Saraç İletişim Fakültesi öğrencilerine gelecekteki meslekler hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında Saraç, “Şu an içinde yaşadığımız dönem dünya tarihinde birkaç defa yaşanmış dönem. Aslında işsizlik sancısı da bu değişim ve dönüşümün getirdiği etkiler sonucu oluşuyor.” dedi

Konuşmasının devamında Saraç, “McKinsey ‘İşimizin Geleceği 2020’ raporununa göre her yıl 76 milyon kişinin işsiz kalacağını, öte yandan da 133 milyon kişinin de yeni iş bulacağı öngörülüyor. Tabii bu durum sadece dünyayı değil ülkemizi de etkiliyor. Aynı rapora göre 2030 yılına kadar Türkiye’de 6 milyon kişinin işsiz kalacağını, yaklaşık 9 milyon kişinin de yeni işlere gireceğinden bahsediliyor. Yani ortada muazzam bir iş ve aynı zamanda da muazzam bir işsizlik ile karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.