İletişim Fakültesi ile Türkiye Spor Yazarları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Haber Tarihi :   17.03.2022

İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ’ın il dışında olması münasebetiyle Rektör Vekili ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal KILIÇ, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkez Şubeler Sorumlusu Kemal ÇAĞLAYAN, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail DEMİRBAĞ, Türkiye Spor Yazarlar Derneği Sivas Şube Başkanı Ali YAVUZ katıldı.

İmza töreninde konuşan Prof. Dr. KILIÇ, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Türkiye Spor Yazarları Derneği arasında imzalayacağımız protokolle kurumlarımız arasındaki iş birliğine güzel bir katkı sağlamış olacağız. İletişim Fakültemizde öğrencilerimizin eğitimlerini tam alabilmelerine yönelik sinema salonu, televizyon stüdyosu, radyo gibi güzel imkânlar var. Bunları etkin olarak öğrencilerimize kullandırıyoruz. Öğrencilerimiz buralarda aldıkları teorik eğitimi sahada uygulayacağı güzel bir alanı da sizlerle oluşturacağız. İmzalanan protokol ile bazı ders konuklarını planlama, konferans, söyleşi, atölye ve yayın çalışmaları yapacağız.” dedi.

İmza töreninde görüşlerini dile getiren TSYD Genel Merkez Şubeler Sorumlusu Kemal ÇAĞLAYAN, “TSYD’nin  amacı  yazılı ve görsel basın ile internet ve radyoda çalışan spor gazetecilerini bir çatı altında toplayarak onların meslekleri ile ilgili ekonomik, sosyal, kültürel hak ve çıkarlarını korumak, spor yazarları kimliği ve saygınlığı ile eğitim düzeylerini koruyup geliştirmek, mesleklerini en iyi şekilde yapabilmeleri için kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğine gitmek, yetenekli gençleri amatör spor dallarında geliştirmek, özellikle  meslek sevgisini ön planda tutmak amacıyla  üniversiteler arası paydaş çalışmalarda yer almaktır. İletişim Fakültesi öğretim kadrosunun ve öğrencilerle birlikte  hazırladıkları projeleri  etaplar halinde devreye sokarak öğrencilere yönelik  eğitim amaçlı çalışmalar yapacağız.” dedi.

Çağlayan konuşmasının sonunda TSYD’nin çalışmalarına her zaman destek olan ve Üniversite-TSYD işbirliğini her zaman ön planda tutarak örnek çalışmalar sergileyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ’a ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal KILIÇ’a ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

Protokol töreni karşılıklı imzaların atılmasının ardından son buldu.

 

 

Yukarı