İletişim Fakültesinde Eğitimden Pratiğe Televizyon ve Radyo Yayıncılığı

Haber Tarihi :   08.04.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri aldıkları teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı olarak televizyon stüdyosunda ve Fakülte bünyesinde yayın yapan CuRadyoda yaptıkları yayınlarla bilgilerini pekiştirerek sahaya hazırlanıyorlar.

Sivas Cumhuriyet Üniversite İletişim Fakültesi öğrencileri, “Sağlığın Ritmi” isimli televizyon yayını ile ilk temalı program yapımına başladı.

Yayın koordinatörlüğünü Arş. Gör. Nihal Acar’ın yürüttüğü “Sağlığın Ritmi” programı ile her hafta salı günü alanında uzman hekimler dinleyen ve izleyicileri ile buluşacak.

Arş. Gör. Nihal ACAR, “Fakültemiz bünyesinde bulunan televizyon ve radyo stüdyomuzda öğrencilerimizi sektöre hazırlamak üzere dekanlığımızın destekleri ile sağlıktan sanata, spordan kişisel/mesleki gelişime kadar çeşitli program çekimleri ile yeni yayın dönemini başlattık. Öğrencilerimiz programların tür ve formatından yayının hazırlık aşamasına, montaj aşamasına kadar aktif rol oynamaktadır. Temel amacımız öğrencilerimizin sahaya indiğinde fakültede aldığı teorik eğitimi pratik eğitim ile birleştirerek bilgi ve becerisini artırmaktır. Bu bağlamda Sivas Cumhuriyet Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan uzman hocalarımız ile 12 haftalık program çekimlerine başladık.” diye belirtti.

Yukarı