İletişim Fakültesinde Önce Ders, Sonra Saha Uygulaması

Haber Tarihi :   27.04.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri derslerde edindikleri teorik bilgileri sahada uygulama imkânı buluyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği arasında imzalanan protokol gereğince fakülte öğrencileri Demir Grup Sivasspor’un kendi sahasında oynadığı müsabakaları basın tribününden takip ediyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, “İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan maçlarda basın tribününde alanında deneyimli isimlerle bir araya gelerek, spor muhabirliği konusunda tecrübe kazanıyor. Kentin Süper Lig’deki temsilcisini kendi sahasında izleme imkânı da bulan öğrenciler bunun yanı sıra derslerde gördükleri teorik bilgilerin sahada nasıl uygulandığını görme fırsatını buluyorlar.” dedi.

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Kılıç, “Bir futbol müsabakasının nasıl takip edildiği, naklen maç yayınının nasıl gerçekleştirildiği, nasıl fotoğraf çekildiği ve toplanan verilerin haber metnine nasıl dönüştüğünü tecrübeli isimlerden öğrenme fırsatı bulan öğrencilerimiz ayrıca gerek Sivas’tan gerekse de diğer illerden müsabakaları takip etmek için gelen gazetecilerin hayat öykülerini de araştırıyorlar ve bu hikâyeler öğrencilerimize yol gösterebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği arasında bir protokol imzaladık. İmzalanan protokol gereğince öğrencilerimizin futbol müsabakalarını takip etmelerinin yanı sıra alanında uzmanlaşmış, tecrübe ve bilgi birikimi bulunan gazeteciler, sporcular, takım yöneticileri, antrenör gibi konukları da Fakültemize davet ederek öğrencilerimize konferans, dersliklerde söyleşi, atölye ve yayın çalışmaları yapmaktalar. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz sahaya uygulama alanlarına girdiklerinde fazla zorlanmadan mesleklerini icra edebilecekler.” dedi.

Yukarı