Öğrencilerimizin Röportajıyla Çılgın Dünya İzleyicileri İle Buluştu

Haber Tarihi :   25.05.2022

İletişim Fakültesi öğrencilerimiz sosyal aktivitelerde görev alırken okul arkadaşları onları yalnız bırakmıyor. Hem öğreniyor hem de öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı buluyorlar.

Bu kapsamda İletişim Fakültesi öğrencilerimizden Tuna Kartal, Ömer Faruk Sadi ve Eren İlter, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tiyatro Oyuncuları Topluluğunda (CÜTOT) görev alarak “Çılgın Dünya“ adlı oyunu sergilediler. Röportajda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencimiz Beyza Nur Öztürk, kamera ve fotoğraflarda Korkmaz Taşkıran ve Muammer Vayıs arkadaşlarını ve tiyatro oyuncularını yalnız bırakmadılar.

Tiyatro severler tarafından büyük ilgi gören “Çılgın Dünya“ adlı oyunun yönetmeni Sevim Önen ile röportaj yapan öğrencimiz Beyza Nur Öztürk oyuncuların ve yönetmenin çok heyecanlı olduklarına şahit olduklarını ve bununda yaptığı röportajlara yansıdığını ifade etti.

Öğrencilerimiz Beyza Nur Öztürk, Korkmaz Taşkıran ve Muammer Vayıs’ın yaptığı röportajda oyunun yönetmeni Sevim Önen oyun hakkında kısa bilgi vererek CÜTOT’u ve toplulukla tanışma hikâyesini anlattı. Önen, CÜTOT’un 1980'li yıllarda üniversitenin farklı akademik birimlerinde eğitim gören öğrencilerin bir araya gelmesiyle kurulduğunu söyleyerek, “Topluluğumuz tiyatro gösterileri, seminerler, paneller, söyleşiler, toplantılar düzenliyor. Benim de liseden beri tiyatroya ilgim var. Topluluğun içerisinde hemen her alanda görev aldım. Yeri geldi paspas yaptım yeri geldi dekorla ilgilendim. Yönetmen yardımcılığı ve sanat yönetmenliği yaptım. Ve şimdi de Çılgın Dünya adlı oyunun yönetmenliğini üstlendim.” ifadelerine yer verdi.

Yukarı