Fakültemizin Mezuniyet Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   27.05.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 2 yıldır salgın nedeniyle yapılamayan mezuniyet törenlerinin ilki Fakültemizin Mezuniyet Töreni ile başladı.  

4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu’nda düzenlenen törene, Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Yekbaş, İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, dekanlar, dekan yardımcıları, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileler katıldı. 

Rektör Vekili Prof. Dr. Yekbaş aileler ve öğrenciler için özel bir gün olduğunu, ailelerin evlatlarının üniversite okumaları için her türlü fedakârlıkta bulunduklarını hatırlatarak, “Hocalarımız ailelerden emanet aldıkları öğrencileri en güzel şekilde yetiştirdiler. Onları geleceğe hazırladılar. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Onlardan beklentimiz vatana, millete hayırlı evlatlar olmaları ve bu milletin değerlerine bağlı kalmalarıdır.” dedi. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Yekbaş, “Bugün 4 bölüm olarak eğitim-öğretime devam eden İletişim Fakültesinde 2014 yılından bu yana 1285 öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birazdan diplomalarını dağıtacağımız öğrencilerimizle bu sayı daha da artacak. Kurulduğu yıldan bu yana edindikleri bilgileri sahada her alanda uygulayabilecek öğrencilerimizi mezun ediyoruz. İletişim Fakültesi sürekli gelişen ve kendini yenileyerek büyüyen bir fakülte. Özellikle son dönemde öğrencilerimizin aldıkları eğitimi sahada uygulamaları, il içinden, il dışından ve yurt dışından alanında uzman iletişimcilerle bir araya gelerek bilgi birikimlerini artırma gayretleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Temennimiz, 4 yıl boyunca fakültemizi bir yuva olarak gören öğrencilerimizin yuvalarından uçtuklarında ulaşabilecekleri en yüksek noktaya ulaşmaları, meslek ahlakına, millî ve manevi değerlerine bağlı birer gazeteci, halkla ilişkiler uzmanı, iletişimci, en önemlisi de bilinçli birer vatandaş olarak hayata atılmalarını görmektir. Ben öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yetişmesine katkı sunan öğretim elemanlarına ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle genç iletişimcilere bundan sonraki hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum.” dedi. 

Dekanımız Prof. Dr. Kılıç ise salgından dolayı birçok programın yapılamadığını söyleyerek, “Sıkıntılı günlerimiz geride kaldı. Bugün velilerimizle, öğrencilerimizle, mezunlarımızla, akademik ve idari kadromuzla bu coşkuyu yaşıyoruz. Velilerimizin evlatlarıyla gurur duymaları onların en büyük hakkıdır. Hocalarımız, bugün mezun ettikleri öğrencileri görüp verdikleri emeklerin karşılığını görecekler. İletişim çağında doğru bilgiye ulaşma noktasında mezunlarımızın çok büyük katkıları olacak. Bundan sonraki hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Fakülte birincisi Fazilet Bakış da ailesine, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür ederek, bunun bir son değil başlangıç olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında Bakış, “Fakültemizi birincilikle bitirmenin büyük heyecanını yaşıyorum ve mezun olan öğrencileri temsilen bu konuşmayı yapmaktan gurur duyuyorum. Burada bu konuşma hakkını elde etmişken sunmak istediğim bir kaç teşekkür var. Fakültemizde alanında uzman hocalarımızdan değerli bilgiler edindik, yalnızca akademik olarak değil hayata dair insani birçok değer kazanmamızda bize yardımcı oldular, bu nedenle hocalarımıza bize kazandırdıkları her şey için çok teşekkür ederim. Bugün bu kürsüde bulunmamda büyük emeği olan hayatımın her alanında maddi manevi desteklerini ve sevgilerini esirgemeyen başta annem, babam ve kardeşlerim olmak üzere tüm aileme sonsuz teşekkür ediyorum. Ve sevgili arkadaşlarım, lisans eğitimimiz boyunca birçok şey öğrendik, güzel anılar biriktirdik. Üniversite eğitimimiz sayesinde donanımlı ve alanında bilgi sahibi bireyler olarak mezun oluyoruz. Unutmayalım ki bu bir son değil, güzel bir başlangıç. Tüm arkadaşlarım adına dileğim; üniversite hayatımız boyunca öğrendiklerimiz eşliğinde başarılı ve mutlu bir hayata devam etmemiz. Bugün burada olan tüm İletişim Fakültesi Mezunu arkadaşlarımı tebrik ediyorum, emeği geçen hocalarımıza, idari personelimize ve herkese teşekkür ederim.” dedi. 

Konuşmaların ardından program bölüm birincisi Fazilet Bakış’ın mezuniyet kütüğüne mezuniyet plakasını çakma merasimi ve Rektör Vekili Yekbaş, Dekan Kılıç ile dekanların, akademik personelin ve protokol mensuplarının Fakülte ve bölümlerde dereceye giren ve mezun olan öğrencilere diplomalarını vermeleri ile sürdü. 

Daha sonra diploma takdimi yapılan törende, öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Yukarı