Yunus Emre Enstitüsü ve Kültürel Diplomasi Konulu Konferans Düzenlendi

Haber Tarihi :   06.06.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin davetlisi olarak Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış YALÇIN İletişim Fakültesi’nde, “Yunus Emre Enstitüsü ve Kültürel Diplomasi” adlı konferans gerçekleştirdi.

Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış Yalçın ilk olarak Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Ataseven’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Yalçın, enstitünün çalışmaları hakkında Rektör Vekili Prof. Dr. Ataseven’e bilgi verdi. Ziyarette İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı ile Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ’da hazır bulundu.

Ziyaretin ardından İletişim Fakültesi Konferans Salonu’na geçen Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış Yalçın, Yunus Emre Enstitüsü ve Kültürel Diplomasi konulu konferansında enstitünün faaliyetleri ile kuruluş aşaması ve dünyadaki konumu hakkında detaylı bilgiler verdi. Konferansa, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı ile Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış Yalçın ”2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün 55 ülkede 56 kültür merkezi bulunmaktadır. Kültür merkezlerimizde verilen Türkçe eğitiminin yanı sıra, farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla yapılan iş birlikleri ile Türkoloji bölümleri ve Türkçe öğretimi desteklenmektedir. Kültür merkezleri aracılığıyla kültür ve sanatımızı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenlenmekte, ulusal veya uluslararası etkinliklerde ülkemiz temsil edilmektedir.” dedi.

Yunus Emre Enstitüsünün teşkilat olarak yapısından da bahseden Yalçın, faaliyetlerinin yurtdışında hızlı bir gelişim sergilediğini, insanların Türkçe ve Türk kültürüne karşı yoğun ilgilerinin olduğunu ifade etti.

Konferansın ardından Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Toksarı tarafından Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış Yalçın’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Yukarı