Basın Mensupları Tecrübelerini Öğrencilerimizle Paylaşıyor

Haber Tarihi :   05.10.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ile birlikte 7+1 eğitim sistemine geçti.

Bu kapsamda öğrencilerimiz 7 yarıyıl boyunca hem teorik, hem de uygulamalı ders alacak, son yarıyılda ise eğitimlerini uygulamalı olarak çeşitli kurumlarda tamamlayacaklar.

Başlatılan eğitim sistemiyle dış paydaşlarımızdan Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan SEZERER ve Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin KARAHAN ile cemiyet üyeleri Fakültemiz Öğretim Görevlisi Dr. Fikriye ÇELİK’in Uygulamalı Gazetecilik dersi kapsamında Fakültemizde öğrencilerimizle bir araya geldi.

Gazeteci nasıl olur, görevi nedir, gazetecinin yerel basında ve yaygın basındaki görevi, çalışma ortamı, hal ve davranışları nasıl olmalıdır başlıkları ile anlatım, soru ve cevap şeklinde gerçekleştirildi.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer, "Cemiyetin kapısı bütün öğrencilere açıktır. İstedikleri zaman gelebilirler. Öğrencilerimize her konuda yardımcı olacağız. destek vermeye hazırız " dedi.

Işıl ışıl bilgili ve aydın bir gençliğin arkadan geliyor olmasının Cemiyet olarak kendilerini memnun ettiğini ifade eden Başkan Sezerer, İletişim Fakültesi ile Gazeteciler Cemiyeti’nin önümüzdeki günlerde öğrencilerin uygulamalı eğitim alacakları dönemde işbirliği yapacaklarını ifade etti.

Program öncesinde Dekanlığı ziyaret eden heyet İletişim Fakültesi Dekan Yardımcı Doç. Dr. Murat Toksarı ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirağ ile Fakülte Sekreteri Metin Koçak’a Gazeteciler Çemiyeti’nin hazırladığı hediyeyi takdim ettiler.

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin KARAHAN ise yerel basının haberlerin %70 ya da 80’ini kendine ait olma zorunluluğundan bahsetti. Cemiyetin internet haberciliği üzerine alt yapı çalışmalarının mevcut olduğunu, 2023 yılında İletişim Fakültesi öğrencilerinin edindikleri bilgileri sahada uygulayarak pekiştireceklerinden dolayı umutlu olduğunu ifade etti.

Dersliklerde gerçekleştirilen etkinlikler fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Yukarı