Fakültemiz Öğrencilerinin Çektiği Kısa Filmlere Büyük Başarı

Haber Tarihi :   17.07.2023

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Student World Impact Film Festivali’nden (SWIFF) büyük başarı elde ederek ödülle döndüler.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde 4. Sınıf öğrenimi gören, Ramazan Arslan, Enes Aydın ve Oğuzhan Altun’un çektiği “Piknik” ve “Cam Perde” isimli kısa filmler, Student World Impact Film Festival (SWIFF)’de yarıştı.

Öğrencilerimiz Ramazan Arslan, Enes Aydın ve Oğuzhan Altun, oluşturdukları toplumsal farkındalık temaları içeren senaryoları ve aynı bölümde okuyan arkadaşlarıyla kurdukları çekim ekibiyle “Piknik” ve “Cam Perde” adlı filmleri çekimini yaptı.

Başarılı bir çalışma yapan öğrenciler, filmlerini ABD New Jerseyde çevrimiçi olarak düzenlenen Student World Impact Film Festival (SWIFF)’ne gönderdi.

Burada yaklaşık 13 bin proje arasında yarışan “Piknik” isimli kısa film Mansiyon (Honorable Mention) ödülü aldı. “Cam Perde” isimli kısa film de çeyrek finalde yarıştı.

Öğrenciler bu başarı ile birlikte sertifika ve Amazon Prime’a 40 dakika üzeri içerik yükleme ödülüne sahip oldu.

Öğrenciler yaptıkları çalışmalarda hocalarından aldıkları eğitim ve destekleri de belirterek, göstermiş oldukları bu başarının “gizli kahramanları” olarak hocalarına saygı ve teşekkürlerini dile getirdiler.

Öğrencilerin fikirleri ve heyecanı ile akademik kadronun tecrübesinin bir araya gelmesiyle ortaya güzel bir başarı hikâyesi çıktı.

Yukarı