İletişim Fakültesinden Kan Bağışı

Haber Tarihi :   16.10.2023

Kan bağışının ülkemizde çok önemli olduğunun bilinci ile SCÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ile akademik ve idari personeli kan bağışında bulunarak Kızılay’ın Üniversitemiz fakültelerinde başlattığı “Kan Bağışı” kampanyasına destek oldu.

İletişim Fakültesine kurulan ekipmanlarla, gönüllü öğrencilere, öğretim elemanlarına ve idari personele gerekli bilgilendirme ve testler yapıldıktan sonra kan bağışı gerçekleştirildi. Bağış sonrası Kızılay görevlileri tarafından bağışçılara ikramlarda bulunuldu.

30’uncu kez kan bağışında bulunan Fakültemiz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Özcan BATCI’ya da Kızılay ekibi tarafından madalya takdim edildi.

Kan bağışlamanın hayat kurtarmakla eş değer olduğunu ifade eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa GÜLMEZ “Ülkemizde kan bağışı oranının düşük olması nedeniyle kan depolarının yeterli stoğa ulaşmadığını görmekteyiz. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak onların sağlıklarına kavuşmasına vesile olabiliyor, hatta hayat kurtarabiliyor iken aynı zamanda kan bağışlayarak kendi sağlığımızı da koruyabiliyoruz. Kan bağışında bulunan öğrencilerimizi, akademik ve idari personelimizi kan bağışında bulunmalarından ötürü tebrik ediyorum.” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa GÜLMEZ daha sonra Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan ARSLAN ve Fakülte Sekreteri Metin KOÇAK ile birlikte fakültemizde hizmet veren Kızılay ekibine teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.

Yukarı