Küresel Yaşamın Anahtarı, Doğanın Dijital Dönüşümü

Haber Tarihi :   19.10.2023

SCÜ İletişim Fakültesi Öğrencileri, Erasmus+ KA201 "Küresel Yaşamın Anahtarı, Doğanın Dijital Dönüşümü" projesi kapsamında Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Küresel Yaşamın Anahtarı Doğanın Dijital Dönüşümü Uluslararası Sempozyumu ve Öğrenme Şenliğine katıldı.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Tokat’ta Avrupa Birliği desteğiyle düzenlenen Belçika, Portekiz, İspanya, Slovakya temsilcilerinin katılımıyla “The Key to Global Life, Digital Change of Nature” Öğrenme Festivali düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe protokol üyelerinin yanı sıra Tokat ve çevre illerden çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı ve dört gün süren etkinlikte,   Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Gültekin Akçay’ın koordinatörlüğünde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin “Media, Climate Crisis and Environmental Awareness”  başlıklı sergisi festivalde geniş yer buldu.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıftan 11 öğrencimiz dört gün etkinlikte; sürdürülebilir giyim, yeşil sürüş, mikroplastikler, geleceği yeşile boyamak, pedal gücü, rüzgâr enerjisinden kinetik sanata, çevre için sürdürülebilir aplikasyon, küresel çevre sorunlarının çözümünde artırılmış gerçeklik gibi çeşitli atölyelere katıldılar.

Yukarı