CU Radyoda Beyin Farkındalık Haftası Programı Düzenlendi

Haber Tarihi :   06.11.2023

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, “Beyin Farkındalık Haftası” etkinlikleri kapsamında İletişim Fakültesinin desteği ile CURADYO’da canlı yayın programı düzenlendi.

98.6 frekansı ile Sivas’ın en çok dinlenen radyosu CU RADYO’da düzenlenen “Hastalıkta ve Sağlıkta Beyin” temalı programda, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Karademir, Tıp Fakültesi Araştırma Merkezi (CÜTFAM) Müdürü ve Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Şevki Taşkıran, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ezgi Ağadayı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümünden Doç. Dr. Sebahattin Karabulut, Arş. Gör. Dr. Sümeyye Tan Ergenç ve Arş Gör. Dr. Onur Durna ile Tıp Fakültesi öğrencileri Ömer Faruk Yıldız, Zeynep İkbal Seçilmiş ve Eczacılık Fakültesi öğrencisi Esmanur Demir’in konuşmaları ile zengin içerikli bir program gerçekleştirildi.

Programda; Beyin Farkındalık Haftasında gerçekleştirilecek etkinlikler ile çocukların beyin gelişimi ve sağlığı için faydalı olan besinler, insan beyninin nasıl odaklandığı, inanma ile beynin neler başarabileceğine dair literatürde yapılan çalışmaların sonuçları, SMA hastalığı, kullanılan ilaçlar ve Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği tarama programları ile ilaçların beyne nasıl etki ettiğine değinildi.

Yukarı