Plato’da Uygulamalı Eğitim

Haber Tarihi :   23.11.2023

Fakültemiz Gazetecilik Bölümü öğrencileri, teoride öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı buldu.

Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Selim Kobaza, sorumlusu olduğu Temel Fotoğrafçılık dersi kapsamında Sivas’ta bulunan bir çekim platosunda uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.

Temel Fotoğrafçılık dersinin uygulaması için sahaya indiklerini kaydeden Dr. Öğretim Üyesi Kobaza, öğrencilerin derste öğrendikleri teorik bilgileri sahada uygulayabilmeleri için bu eğitimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Eğitimin verimli geçtiğini bildiren Kobaza, “Öğrencilerimiz burada fotoğraf çekerken hangi hususlara dikkat etmeleri ve çevresel faktörleri nasıl kontrol etmeleri gerektiği ile ilgili bizlerden bilgi alıyorlar. Bunun teorik eğitimini fakültedeki stüdyomuzda veriyoruz ancak ama sahada olmak bambaşka bir şey.” ifadelerine yer verdi.