Lise Öğrencilerine Sinema Semineri-Sinematik Resim Projesi

Haber Tarihi :   19.12.2023

Sivas’ta bulunan eğitim kurumlarıyla paydaş olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, kurum içi/dışı etkinlikler çerçevesinde, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gültekin Akçay koordinatörlüğünde yürütülen “Sinematik Resim” projesi kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi ile Sivas Selçuk Anadolu Lisesi ve Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilgiler Lisesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Sinematik Resim' projesi kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Radyosu'nda 'Sinematik Resmin İlham Kaynağı Anime' konulu radyo programı dinleyicilerle buluşturuldu.

98.6 frekansı ile yayın yapan, Sivas’ın en çok dinlenen radyosu Cumhuriyet Üniversitesi Radyosu stüdyosunda gerçekleştirilen programın yapımcılığını ve sunuculuğunu Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Gültekin Akçay üstlenirken programa İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi İsmail Demirbağ ve Dr. Öğretim Üyesi Özgür İpek ile Proje Sorumluları Sivas Selçuk Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Tolga Barış ve Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilgiler Lisesi Resim Öğretmeni Handan Barış katıldı. Sivas Selçuk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yağız Uruk ve Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilgiler Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ebrar Konak’ın yer aldığı programda sinematik resmin ilham kaynağı anime konusu ele alındı.

Lise Öğrencilerine Sinema Semineri Verildi

“Sinematik Resim” projesi kapsamında ayrıca Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi İsmail Demirbağ ve Dr. Öğretim Üyesi Özgür İpek tarafından Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilgiler Lisesi Konferans Salonu’nda Sivas Selçuk Anadolu Lisesi ve Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilgiler Lisesi öğrencilerine “Sinema Semineri” verildi.

Yukarı