CURADYO’dan Canlı Dünya Radyo Günü Programı

Haber Tarihi :   13.02.2024

UNESCO tarafından ilan edilen 13. Şubat Dünya Radyo Günü’nde, 98.6 frekansıyla yayın yapan Sivas’ın en çok dinlenen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Radyosu (CURADYO), Sivas IVA Park AVM’den canlı yayın gerçekleştirdi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Toksarı, Doç. Dr. Erkan Arslan, Radyo TV ve Sinema Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Gültekin Akçay, Fakülte Sekreteri Metin Koçak, AVM idarecileri, fakülte öğretim üyeleri ve etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan teknik masada Necmettin Güngör ile görevli öğrencilerinin katıldığı, sunuculuğunu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Selim Kobaza’nın gerçekleştirdiği radyo programının özel konukları; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız oldu.

UNESCO 13 Şubat Dünya Radyo Gününün Önemi anlatıldı

Programda konuşan Vali Şimşek, radyonun kendisi için öneminden bahsetti ve Üniversitemizin kuruluşunun 50. yıldönümünü kutlayarak sözlerine başladı. Radyonun kitle iletişim araçlarının en önemlilerinden biri olduğunu belirten Vali Şimşek, çocukluk yıllarının radyo ile dolu dolu geçtiğini söyleyerek o yıllarda unutamadığı radyo programlarından bahsetti.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Üniversitemizin nice elli yıllarda bilim alanında başarılarının artması temennisinde bulundu. CURADYO’ya yeni yayın döneminde başarılar dileyen Başkan Bilgin, İletişim Fakültesi’nin öğrencilerini teorik alan dışında, pratik eğitimlerle bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti. Hayatının belli bir döneme kadar radyo dinleyerek geçtiğini söyleyen Başkan Bilgin, seyahat anında radyo dinlemeye devam ettiğini, radyonun her alanda kullanılan bir iletişim aracı olduğunu sözlerin ekledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında Üniversitemizin uzun yıllardır yayın yapan bir radyosunun olduğunu söyleyerek, CURADYO’nun şehrimizde çokça dinlenen radyolardan biri olduğunu belirtti. Radyonun kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yıldız, ülkemizde özel radyoların açılmasıyla radyo alanında bir yükselme olduğunu belirtti ve radyonun günümüzde de kendisi için önemli bir araç olduğunu sözlerine ekledi. Rektör Yıldız CURADYO’ya yayın hayatında başarılar diledi.

Radyo severleri bir araya getiren programda 13 Şubat Dünya Radyo Günü'nü unutulmaz kılmak adına özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıldı. Etkinlik kapsamında, birbirinden renkli ve interaktif aktivitelerle dolu bir program ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 

Yukarı