Sivas Uluslararası Film Festivali Başlıyor

Haber Tarihi :   27.02.2024

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi “Sivas Uluslararası Film Festivali”nin  işbirliği protokolü imzalandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. yılı kutlamaları çerçevesinde Sivas Uluslararası Film Festivali’nin (SNIFF) ilki gerçekleştirilecek.

Üniversitemiz bünyesinde Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek Sivas Uluslararası Film Festivali kapsamında kurmaca ve belgesel filmlere ilgi duyan herkesin katılabileceği, filmlerini seyircilerle buluşturabileceği ulusal ve uluslararası alanda katılıma açık bir sinema platformu oluşturulacak.

24-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival için Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sivas, Belgesellere Filmlere Konu Olmuştur

7000 yıllık tarihi geçmişe sahip Sivas’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “Ayrıca ilimiz tarihi geçmişinin yanı sıra kültürel zenginlikleri, müzeleri, kaplıcaları, eşsiz doğası, yöresel el sanatları ve yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Malumunuz bu zenginliklerimizin birçoğu zaman zaman filmlere, belgesellere, dizilere konu olmaktadır. İlimizin bu zengin birikimini tüm dünyaya duyurmak, sahip olduğumuz kültür mozaiğini ve medeniyetlerin izlerini ön plana çıkarmak için kültürel ve sanatsal etkinliklerin oldukça önemli olduğu aşikârdır. Bu doğrultuda Sivas’ta sinema alanında ilk kez bir festivalin düzenlenmesi de şüphesiz sevindirici bir gelişmedir.” dedi.

Tanıtıma Katkı Sağlayacak

Festivalin Sivas’ın tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Şimşek “Festivalin sinema sanatına ilgi duyan öğrencileri, akademisyenleri ve sektörde çalışan profesyonelleri bir araya getirerek dünya genelinde büyük bir tanıtıma katkısı olacağına inanıyorum. Bugün bu çerçevede imzalayacağımız protokolle festival kapsamında hayata geçecek olan yarışma filmleri, atölye çalışmaları, paneller, yönetmen söyleşileri, ustalık sınıfları, özel film gösterimleri, çocuk filmi gösterimleri gibi pek çok etkinlikle sinemaseverleri ortak bir platformda bir araya getirmiş olacağız. İnşallah bu protokolle daha önce olduğu gibi bugün de üniversite-şehir iş birliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Üniversitemizin, tüm kurumlarımızla birlikte yürüttüğü çalışmalara ve projelere Valilik olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Sivas’ın 8 gün boyunca da ülke gündeminde yer alması, sosyal medyada da bu sektörde ön plana çıkması ortak gayemiz olmalıdır. İnşallah bu festivalimizi bundan sonra da geleneksel hale getirmeyi hedeflemekteyiz. Bu festival ile film yapım şirketlerinin de Sivas’a daha çok ilgi göstereceğini umut ediyor; bundan sonraki süreçte ilimizin dizi, sinema ve belgesellerde daha geniş yer bulacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Festival, Sivas’ın Bir Markası Olacak

Uluslararası Film Festivali'nin şehrimize hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Bilgin ise, "Kurumlar arası iş birliği yaparak şehrimize faydalı olacak projeleri hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Üniversite şehir iş birliği ile güzel bir çalışmayı ortaya koyuyoruz. Sivas, son yıllarda aldığı hizmetlerle bir cazibe merkezi oldu. Birçok farklı organizasyonlarla şehrimizde güzel çalışmalar yapılıyor. Uluslararası Film Festivali ile şehrimizi sanatsal anlamda ülkemizde gündeme getirecek bir çalışmayı başlatmış oluyoruz. Bu festivali önümüzdeki yıllara taşıyarak Sivas’ın bir markası haline getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Şehrimize Hayırlı Olsun

Sivas Cumhuriyet Üniversite Rektörü Âlim Yıldız da 24-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivali önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istediklerini belirterek, "Şehrimizin tanıtımı noktasında güzel çalışmalar olacak. Yönetmenler gelecek, sinemaseverler burada olacak. Aynı zamanda TRT'de burada canlı yayınlar yapacak. Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek’e ve Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi projelerimize destek oldular. Şehrimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız protokolü imzaladı.
 

Yukarı