Doç. Dr. Onur Taydaş TRT Erzurum Radyosu’nun Konuğu Oldu

Haber Tarihi :   28.02.2024

TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan, Spikerliğini Ömer Ergedik’in hazırlayıp sunduğu Bölge Gündemi programına katılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Taydaş, Kriz Yönetimi ile ilgili bilgiler verdi.

Beklenen krizler, (birdenbire aniden çıkan) bahseden Doç. Dr. Taydaş, “Kriz esnası, öncesi/sonrası ve krizle mücadelede en önemli argüman iletişimdir. Krizde iletişim sağlanacak kanalların belirlenmesi ve aktif kullanılması, mevcut durumla ilgili bilgilendirmelerin tek bir yer, merkez veya kişi tarafından yapılması gereklidir. Krizlerde bunun sağlanamaması durumda daha büyük sorunlar ortaya çıkabilmektedir.” dedi.

Dezenformasyonla ilgili bilgiler de veren Doç. Dr. Taydaş, dezenformasyonun herhangi bir çıkar elde etmek ve kitleleri yanıltmak amacıyla, yanlış bilgilerin kasıtlı olarak oluşturulması ve paylaşılması durumunun önemine dikkat çekerek; “Son yıllarda dezenformasyonu bu denli önemli kılan durum ise sosyal medya gibi nedenlerden dolayı kontrol edilmesinin güçleşmesi, yayılmasının ise hızlanmasıdır. Zira dezenformasyon önlenmediği takdirde uluslararası krizlerin önünü açmakta, devletleri, hükûmetleri ve kamuoyunu zor duruma sokabilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Yukarı