18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Konferansı Düzenlendi

Haber Tarihi :   19.03.2024

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” etkinlikleri kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı himayelerinde İletişim Fakültesi Tanıtım ve Organizasyon Kulübü’nce konferans düzenlendi.

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Toksarı, Doç. Dr. Erkan Arslan, Fakülte Sekreteri Metin Koçak, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan konferansta açış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Gülmez, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıldönümünü kutlayarak, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ülkemiz için çok önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladı ve Mehmet Akif’i anlamaları konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Dekan Prof. Dr. Gülmez, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine değinerek, öğrencilerin mutlaka Çanakkale’yi görmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Dekan Prof. Dr. Gülmez, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan’a katılımından dolayı teşekkür etti.

İstiklal Marşı’nın 103. yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, ”Çanakkale Zaferi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla, yüreklerde yanan özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, vatan sevgisi ve imanla harmanlanarak yazıldığı bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin tarih boyunca kazandığı en şanlı zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren emsalsiz bir kahramanlıktır.” dedi.

Konferans sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Erdoğan, soru soran öğrencilere kitap hediye etti.

Program İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Gülmez’in Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan’a günün anısına plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Yukarı