İletişim Fakültesi Öğrencisi Nour MANSOUR Tunus Büyükelçisi İle Röportaj Yaptı

Haber Tarihi :   13.05.2024

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Tunus’lu Nour MANSOUR, Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah DEMİRCAN ile ders kapsamında röportaj yaptı.

Görüşmeyi ders kapsamında kayıt altına alan öğrencimiz MANSOUR, “Büyükelçi Ahmet Misbah DEMİRCAN T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesine davet edilmiş ve 14 Aralık 2022 tarihinde ‘Kültürel Mirasımız ve Kültürel Değerimiz’ adlı konferansta öğrencilerle bir araya gelmişti. Kendisini keyifle dinlemiştim. Şimdi ise kendi ülkemde Büyükelçi olarak görev yapmasından ötürü çok mutlu oldum ve ilk olarak büyükelçiliğe mail üzerinden bir görüşme talep ettiğimi, röportaj yapmak istediğimi ilettim. Bu teklifime elçilik yetkilileri kısa sürede dönüş yaptı ve benim için bir randevu oluşturdular. Ahmet Bey beni büyükelçilikte karşıladı, çok donanımlı ve ilgiliydi. Öğrencilere önem veren bir yapısı olan DEMİRCAN ile tanışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.” dedi.

İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer DARICI'nın Röportaj Teknikleri dersi kapsamında Büyükelçi Ahmet Misbah DEMİRCAN ile Tunus Türk Büyükelçiliği’nde röportaj gerçekleştiren öğrencimiz MANSOUR, Tunus'un turistik mekânları, kültürel yapısı ve Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkileri büyükelçiden dinleme şansı buldu.

Yukarı