Fakültemiz 2023-2024 Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   20.05.2024

Fakültemiz Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz için mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Kurşun, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Fatma Derya Biçer, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkez Şubeler Sorumlusu Kemal Çağlayan, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, öğretim elamanları, öğrenci velileri, öğrenciler ve idari personelimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Gülmez birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Seyran Şenol, yaş kütüğüne birincilik plaketini çakarak birincilik konuşmasını gerçekleştirdi. Seyran Şenol konuşmasında; “4 yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağım günün hayali ve heyecanı ile yola çıkmıştım. Bu gün aynı heyecanımla mezun oluyorum. Bu süre zarfında çok kıymetli hocalarımdan ilham alarak çıktığım bu yolda elbette ki herkes gibi zorluklarla karşılaştım. Karşılaştığım her zorluk, çözülmesi mümkün olmayan bir problemmiş gibi görünüyordu. Ama asıl zorluğun 6 Şubat 2023 saat 04:17 de bir felaketle karşılaşmamızla anladım. Felaket diyorum çünkü daha önce böyle bir zorluğa denk gelmemiş iken; umut, direnç ve çaba istiyordu benden. Felaket ne kadar şiddetli ise ben de o kadar yıkılmıştım. Ben Malatya Doğanşehirli Seyran Şenol. Yaşadığımız bu felaket beni, ailemi ve çevremde bulunan birçok insanı derinden etkiledi. Bizler şanslıydık. Bu felaketi sadece maddi hasarlarla atlattık. Bu süre zarfında defalarca okulu bırakma kararı dahi aldım. Pes ettiğim anda o kadar şanslıydım ki başta hocalarım olmak üzere çevremdeki birçok insandan destek gördüm. Ailemi deprem bölgesinde geride bırakmak zor olsa da hayallerim için mücadeleme devam ettim, derslerimden geri kalmadım, her şeye rağmen tutundum. Bu mücadelemin arkasında bana maddi-manevi, karşılık beklemeden en büyük destekçilerim olan başta aileme, deprem bölgesinde bizi yalnız bırakmayan sayın valime, yine deprem bölgesinde yalnız bırakmayan aynı zamanda eğitimime mücadeleme destek olan saygıdeğer hocalarıma teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Törende Duygusal Anlar Yaşandı

İletişim Fakültesi Dekanlığınca Fakülte birincisi Seyran Şenol için yapılan sürprizle duygusal anlar yaşandı. Malatya/Doğanşehir ilçesinde yaşayan İbrahim ve Hanım Şenol'un 2 çocuğundan küçüğü olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencimiz Seyran Şenol’un annesi Hanım Şenol ve ablası Deniz Şenol İletişim Fakültesi Dekanlığımızca törene davet edilerek Sivas’ta misafir edildi ve mezuniyet törenine katılmaları sağlandı. Seyran Şenol’un konuşmasının ardından anne ve ablası sürpriz yaparak sahnede Seyran Şenol’u tebrik ettiler.

Mezun öğrencilerimize plaket ve diplomaların protokol mensupları ve Fakültemiz akademisyenlerince verilmesinin ardından tören kep atışı ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Fakülte Birincisi: Seyran ŞENOL
Fakülte İkincisi: Buket AĞAÇ
Fakülte Üçüncüsü: Nihal Nur SARIÖNDER

Gazetecilik Bölüm Birincisi: Zekeriya CALP
Gazetecilik Bölüm İkincisi : Muhammed Ali ÇİTKIRAN
Gazetecilik Bölüm Üçüncüsü: Cansu ERTÜRK


Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Birincisi: Seyran ŞENOL
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm İkincisi: Buket AĞAÇ
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Üçüncüsü: Nihal Nur SARIÖNDER

Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Birincisi: Bahar DEMİRCİ
Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm İkincisi: Berfin ASLAN
Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Üçüncüsü: Alperen ÖZDİKİCİ

 

MEZUNİYET TÖRENİ FOTOĞRAFLARINA ULAŞMAK İÇİN : https://disk.yandex.com.tr/d/ZfV9I1USu4p7Og

Yukarı