Doç. Dr. Onur Taydaş TRT Erzurum Radyosunun Konuğu Oldu

Haber Tarihi :   29.11.2021

Doç. Dr. Onur Taydaş TRT Erzurum Radyosunun Konuğu Oldu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Taydaş, TRT Erzurum Radyosunun konuğu oldu. Taydaş, editörlüğünü üstlenerek siyasal iletişim alanına kazandırdıkları iki önemli kitabı canlı yayında anlattı.

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Taydaş ile Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç’un editörlüğünü üstlendiği “Siyasal İletişim Uygulamalı Tartışmalar” ve “Siyasal İletişim Teorik Tartışmalar-Kavramlar, Kuramlar ve Stratejiler’ isimli kitaplar okuyucularla buluştu. Her iki kitapta siyasal iletişime katkı sağlayarak alandaki akademik yazını destekleyecek ve ilgili yazının güncelleştirilmesine olanak sunacak siyasal iletişime ilişkin analizler, incelemeler, örnek çalışmalardan oluşuyor. Bunların yanı sıra birinci kitap 21 ikinci kitap 21 olmak üzere toplam 42 akademisyen, birinci kitap 15 ikinci kitap 14 olmak üzere 29 farklı üniversite kitapların içeriğinde yer aldı. Bu kapsamda TRT Erzurum Radyosu ve Radyo 1 ortak yayınında yer alan Doğu’nun Sesi programına konuk olan Doç. Dr. Onur Taydaş kitap hakkında bilgi verdi.

Siyasal İletişim: Uygulamalı Tartışmalar- Analizler- İncelemeler ve Örnek Çalışmalar isimli kitap üzerine konuşan Taydaş, “Siyasal iletişim alanındaki güncel çalışmaların derlendiği bu kitapta siyasal iletişim uygulamalarına ilişkin analizler ve uygulamalara yer verilmiştir. Siyasal İletişim Uygulamalı Tartışmalar kitabının hazırlanmasında birbirinden çok değerli 20 hocamız destek vermiştir. Kitap bu anlamıyla değerli olduğu kadar iletişim ve siyasal iletişim alanında çalışanlara da kaynak kitap olma niteliğini taşıyacaktır. Malumunuz siyasal iletişim alanında yapılan uygulamalı çalışmalar genellikle seçim öncesi ya da sonrası ya sahaya inilerek ya da seçim kampanyaları üzerine odaklanılarak gerçekleştirilmektedir. Kimi zamanda önemli siyasal olayların ardından söz konusu alanda çalışmalar yapılmaktadır. Bu anlamda özellikle seçim atmosferi içinde olmadığımız ve pandemi koşullarının yoğunluğu düşünüldüğünde hem katkı sağlayan hocalarımızın hem de bizlerin ne derece yorulduğu görülecektir” diye konuştu.

 

Yukarı