Animasyon ve Animasyon Yapımı Söyleşi Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   30.11.2021

Hızla değişen dijital ortamın ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir beceri yelpazesi sağlamayı amaçlayan ve bu amaçla teori ile pratiği bir arada sunan İletişim Fakültesinde teorik eğitimlerin yanı sıra pratik eğitim-söyleşi gibi içeriğe ve eğitime uygun programlar düzenleniyor.

Bu kapsamda İletişim Fakültesi Dekanlığı himayelerinde Genç Kariyer Kulübü tarafından “Animasyon ve Animasyon Yapımı” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Birgül Alıcı tarafından İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi programına Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı, Dr. Öğretim Üyesi İsmail Demirbağ, Genç Kariyer Kulübü Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Aydınlıoğlu, Fakülte Sekreteri Metin Koçak ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Toksarı, pandemi dolayısıyla uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte fakültede kulüpler aracılığıyla yapılabilecek programlara önem verdiklerini, öğrencilerin aldıkları eğitimin yanı sıra kendilerini geliştirebilecekleri bu ve buna benzer etkinlikler yapıldığını, Dekanlık olarak kulüplere her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Alıcı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesini çok beğendiğini ve etkilendiğini söyleyerek öğrencilerin bu anlamda çok şanslı olduklarını dile getirdi.

Doç. Dr. Birgül Alıcı konuşmasında öğrencilere animasyon hakkında kapsamlı bilgi verdikten sonra animasyon yapım tekniklerini örnekleri ile anlatarak 90’lı yıllarda kurumlara Hay, İstanbul’un Fethi ve Çanakkale Zaferi gibi animasyonlar yapıldığını ifade ederek, “ Animasyon filmlerin ülkemizde yıllara göre değişim ve gelişim göstermektedir. 2014 yılından itibaren ülkemizde animasyonda artış gözlemliyoruz. Bunun nedeni TRT Çocuk ve farklı çocuk kanallarının ortaya çıkmasıdır.” dedi.

Söyleşinin ardından Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Toksarı konuşmacı Doç. Dr. Birgül Alıcı’ya, Genç Kariyer Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydınlıoğlu’na ve Genç Kariyer Kulübü öğrencilerine teşekkür belgesi takdim etti.

Yukarı