Amatör Radyoculuk ve Acil Afet Haberleşme Konulu Program Düzenlendi

Haber Tarihi :   29.03.2024

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Sivas Şubesi tarafından Amatör Radyoculuk ve Acil Afet Haberleşme konulu program düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Gülmez, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Arslan, Fakülte Sekreteri Metin Koçak, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Radyo Amatörleri Derneği Sivas Şubesi Başkanı Servet Ekinci, üyeler Kaan Güzel ve Hacı Ali Akkuş’un konuşmacı olarak katıldığı programda öğrencilere Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti’nin faaliyetleri ve amatör telsizcilik gibi birçok konuda bilgi verildi.

Amatör telsizcilik ve haberleşmenin özellikle doğal afetlerdeki öneminden bahseden konuşmacılar, öğrencilere telsizden haberleşmeyi de uygulamalı olarak gösterdiler.

Konferans sonunda Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Gülmez konuşmacılara günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.