İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı Hakkında

Başlama Tarihi :   27.09.2021 Bitiş Tarihi :   29.09.2021

-Öğretim dili Türkçe olan önlisans ve lisans programlarına ilk defa kayıt yaptırarak öğrenime başlayan öğrenciler uzaktan eğitim yoluyla verilen yabancı dil (İngilizce) dersi muafiyet sınavına girebilir. 

-İngilizce dersini yüzyüze alan öğrenciler uzaktan eğitim yoluyla verilen yabancı dil (İngilizce) dersi muafiyet sınavına giremezler. 

-Sınava girmek isteğe bağlıdır ve İngilizce dersi almak isteyenlerin bu sınava girmesine gerek yoktur. 

-Sınavdan başarılı olan öğrenciler güz yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil I ve Bahar yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil ll derslerinden muaf olurlar. 

-Sınav saatleri fakülte/yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencileri için farklılık göstermektedir. 

-Lisans (fakülte/yüksekokul) düzeyinde öğrenim gören öğrenciler saat 10.00'da, önlisans (meslek yüksekokulu) düzeyinde öğrenim gören öğrenciler ise saat 11.00'de e-kampüs üzerinden sınava gireceklerdir. 

-Çevrimiçi yapılacak olan bu sınava giriş öncesinde öğrencilerine-kampüs kullanıcı adı (öğrenci numarası) ve şifrelerini kontrol etmeleri önem arz etmektedir. 

-Hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerimiz bu sınava girmeyeceklerdir. 

-Sınav sonuçlarını gösteren öğrenci listeleri öğrencilerin öğrenim gördükleri birimlere gönderilecektir ve muafiyet işlemleri bu birimlerce yapılacaktır.

Sınav Tarihi: 28 Eylül 2021 

Sınav Saati: 10.00-10.55 arası Fakülte ve Yüksekokullar 

Sınav Saati: 11.00-11-55 arası Meslek Yüksekokulları 

Sınav Yeri: https://ekampus.cumhuriyet.edu.tr/
 

Yukarı