123.000 Takım Arasında Üçüncülük Ödülü Kazandılar

Haber Tarihi :   05.05.2023

Danışmanlığını SCÜ İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şebnem Özdemir’in yaptığı, kaptanlığını Cumhuriyet Teknokent firması PAPBiL Yön. Kur. Baş. Şafak ÇINGI'nın, SCÜ Eğitim Fakültesi Felsefi Sosyal ve Tarihi Temelleri Bölümü yüksek lisans öğrencisi Hacı İsmail Çıngı’nın algoritma dokümantasyonunu geliştirdiği, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencisi İsmail Furkan Gürün’ün yazılım geliştirme işlerini yürüttüğü, PAPBİL MOBİL projesi, “Eğitim Teknolojileri” kategorisinde 123.000 takım arasında üçüncülük ödülü kazandı.

PAPBİL MOBİL, bireylerin parmak izinden genetik potansiyelini keşfederek geleceğine ışık tutan bir proje. Proje kapsamında öncelikle kişilerin parmak izi analizi yapılmakta sonra kişilerin belirli özellikleri ile ilgili rapor çıkarılmakta. Raporda bireyin yetenekleri, zekâ alanları, kişilik özellikleri, öğrenme şekilleri, kilit becerileri, eğitim ortamının bireylerin özelliklerine göre nasıl düzenlenmesi gerektiği, bireyin motivasyon şekli ve meslek grupları ayrı ayrı başlıklarda detaylı olarak açıklanmakta. Parmak izi analizinden sonra PAPBiL yapay zekâ robotu bireyin parmak izini anonim hale getirerek kalıcı olarak silmekte.  Böylece kimsenin parmak izi ve kişisel verisi depolanmamakta.

2022 yılında da Teknofest’te derece yapan PAPBİL, Teknofest 2023’e de PAPBİL MOBİL projesi ile katıldı. PAPBİL MOBİL bireylerin yeteneklerini doğrudan geliştirecek, kişilik özelliklerini destekleyecek ve okul başarısını olumlu yönde geliştirecek birçok etkin içeriyor. Böylece aileler çocukları ile hem etkinlik yapmış hem de çocuklarının yeteneklerini geliştirmiş oluyorlar.

Yukarı