Derste Öğrendiler Süper Lig Maçında Uygulama Fırsatı Buldular

Haber Tarihi :   26.04.2024

Süper Lig’in 33’üncü haftasında Sivasspor ile Fenerbahçe BG Grup 4 Eylül Stadyumu’nda 22 Nisan 2024 Pazartesi akşam saat 20.00’da karşılaştı. Karşılaşmada Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı’nın işbirliği ile 5 öğrenciye eğitim gördükleri mesleği sahada deneyimlemeleri ve o heyecanı yaşayabilmeleri için TSYD tarafından stadyum giriş akrediteleri yapıldı. 

Öğrenciler stadyuma ulaştığında onları TSYD Genel Merkez Şubeler Sorumlusu Kemal Çağlayan karşıladı. Çağlayan öğrencilere Süper Lig maçları hakkında bilgi verdi. Daha sonra maç yayını için yayıncı kuruluşun bulunduğu bölgeye geçildi ve burada Teknik Sorumlu Arda Acer öğrencileri bilgilendirdi.

Arda Acer, yayıncı kuruluşta kamera arkasında neler yapıldığı ve karşılaşma sırasındaki pozisyonların tekrarının verilmesi, kurgusunun yapılması, kameraman ve spikerlerin yönlendirilmesi ile izleyiciye aktarım süreci hakkında detaylı bilgi verdi.

Yayıncı kuruluş ve görev yapan tüm personelin tanıtılmasının ardından öğrenciler kendilerine yapılan akreditasyon kartları ile birlikte stadyuma giriş yaptı. Burada TSYD Genel Merkez Şubeler Sorumlusu Kemal Çağlayan, öğrencileri Türkiye’de yıllardır spor yorumculuğu yapan ve Sivasspor Fenerbahçe maçının da anlatımını gerçekleştiren Yalçın Çetin ile tanıştırdı. Daha sonra maçın başlaması ile birlikte öğrenciler basın tribününde görev yapan yerel ve ulusal düzeydeki gazetecilerle tanışma fırsatı buldu. Öğrenciler, gazetecilerin karşılaşma esnasında çalışma şekillerini yakından takip ederek mesleği yakından tanıma fırsatı buldu.

Yukarı